петък, 7 август 2009 г.

Разкошна градина в двора

За да имеме хубава градина в двора е необходимо да се постараем при направата и. Освен да се погрижим за аранжировката на цветя, пътеки, басейни и люлки трябва да помисилим и за осветление. Като изключително потребен елемент осветлението присъства най - оживените части на двора и по малко в имитациите на полета или полянки. Основна особеност е осветлението да съзвава възможност за акцентиране на особеностите на градината, нейните елементи и украса.

Осветителните тела да звор могат да бъдат открити и закрити, интересни са лед светлините които са и енергоспестяващи. С осветителните тела може да създадете определени фигури или цели системи които допълнително да красят градината.
Друг инетересен начин е вкопаването на осветителните тела или вграждането им в заобикалящите предмети свързващите захранващи кабели се поставят в предварително осигурени и вкопани предпазни тръби.
С помоща на соларно осветление освен красота създавате и чувство за загриженост, вече могат да си купят всякъкви видове осветителни тела захранвани с елекричество от светлината които да съвпадат с интериора на градината. За постигане на добър вид при направата на градина е важно да се спазват няколко правила. В противен случай рискуваме от хубава градина да се сдобием с буренясъл двор :(
Първото правило е сами да знаете как искате да изглежда двора Ви। Много важно е също така дали той ще е обществено достояние или зад оградата । Растенията които се садят в двата случая са различни Основните неща обаче са желание, търпение и да знаем че и да не стане можем пак да пробваме :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар