сряда, 12 август 2009 г.

Уреди против комари

Уреди против комари
Унищожителят за комари и насекоми е електроуред, който се използва за привличане и унищожаване на летящи насекоми като комари, мухи, пеперуди и др. Досадните насекоми се привличат от специална лампа и се унищожават чрез електрически разряд от високоволтова решетка, намираща се в корпуса на уреда.
Уредите са малки и компактни, с модерен дизайн, ефективни и безопасни. Компонентите, използвани в тях са дълготрайни и надеждни. Високоволтовите решетки са неръждаеми и с конструкция, която е трудно да се задръсти.
Специално разработените примамващи лампи излъчват светлина, която е безопасна за човека и домашните любимци.
Външните защитни решетки надеждно предпазват от инцидентен допир до високоволтовите проводници.
В уредите не се използват никакви химически субстанции, не се излъчват миризми или други емисии и не се замърсява околната среда.
Моделите са подходящи за използване в закрити помещения – домове, хотели, ресторанти, хранителни магазини, складове, производствени помещения и др.
Всички модели са произведени в съгласие с Директивата на Европейския Съюз за неупотреба на опасни вещества (RoHS) и не съдържат такива.

С оглед на безопасното използване на уредите, следва да се спазват следните правила:• Уредът да се включва само в изправен контакт, отговарящ на БДС.• Да не се правят опити за пипане на високоволтовата решетка с ръка и да не се бърка с метални предмети във вътрешността на уреда при включен уред.• Уредът е предназначен за употреба само в закрити помещения.• Недопустимо е да се използва в гаражи и в места, където е възможно да има запалими течности, газове или прах.• Да се монтира на височина и място недостъпни за деца.
• Поради опасност от електрически удар, да не се прави никакъв опит за разглобяване или демонтаж на елементи на уреда.
• При каквато и да е неизправност в уреда като неработеща лампа или друг компонент, уредът да се изключи незабавно и да се потърси упълномощен от производителя или вносителя сервизен персонал.
• Винаги преди обслужване и почистване уредът трябва да бъде изключен от контакта.
• Непосредствено след изключване на уреда, върху високоволтовата решетка има остатъчен електрически заряд, който трябва да се неутрализира с помощта на отвертка с изолирана дръжка.
• Високоволтовата решетка да се почиства с подходяща четка. Подложката да се изпразва и почиства от унищожените насекоми редовно.
• Да не се обслужва с боси крака.
• Да не се потапя във вода или излага на дъжд.
http://www.tweuropebg.com/twe/index.htmДруг подукт против комарите е гривната
Гривната е перфектна за носене на открито или на закрито, като се поставя на китката или глезена, или просто на място близо до ползвателя. Идеална e за дома, спорт, игри, разходка в парка, къмпинг, действия на открито, в кола, при пътувания. Какво представлява и как действа? Силиконова гривна с евкалиптов елемент, която предпазва от комари. Микрокапсулите в нея излъчват миризма която отблъсква комарите. Направена е от нетоксични натурални продукти и действието й се запазва в продължение на месеци.Ултразвукови уреди

Те работят на принципа на нисък звук който отблъсква гадинките, но много хора се оплакват че дразни слуха. По принцип не би трябвало да е така и уреда трябва да е безшумен - доста противоречиви са мненията по форумите но ми хараса това не един ловец който след като се ядосъл на звука го изхвърлил и след това бил солидно нахапан от комарите.Съществува разбира се и стария метод с мухобойката който янките са модифицирали но най доброто за всички времена според мен си остава ДДТ-то забранена химия за масово унищожаване на комарите :) . Проблема е многото наистина опасни странични ефекти и отрицателно въздействие върху околната среда.

0Тагове: модели, комари, уреди, унищожител, натурални

Няма коментари:

Публикуване на коментар